Moskva 28 okt-6 nov

Jag var nervös inför resan till Ryssland eftersom det gick 20 år sedan jag var där sist! Resan gick bra förutom i Arlanda Sthlm där stod ett ryskt flygplan Aeroflot. Tiden vi skulle flyga men det blev dröjdes. Ca 1 timme och 20 min försenad. Och det var en j-kla dålig felplacering för mig inne i flygplanet eftersom en j-kla gubbe med sportkläder alltså RUSSIA med illa luktande gymskor som satt precis bakom mig!.. Plus flygresan tog 2 timmar. FAN FAN ILLAMÅENDE!!!
Jag stod ut med att lukta varje gång från pappermugg där äpplejuice!! Drack inte den för att ... fattar ni väl?!! Såg omkring mig satt medpassagerare som stod ut oxå.. Stackars oss!! Killar från något Kina eller Japan också klagade men flygvärdinnor kunde inte göra pga platser var fullbokades!.

Jajamensän.. Äntligen anlände fram och träffade mina tvillingskompisar och hennes mor! Var jätteglad att få träffa dom. Åkte med expresståget till Moskva Centrum sen bytte till tunnelbana till en station där de bor i närhet.

Nästa dag jag var på en liten förening där döva samlas och pratade med dom. Jag fick veta av min tvillingskompisar att en vän skulle bli överraskad av mig men det var fel tidpunkt. Han var inte där och hade sina skäl att resa bort utanför Moskva. Synd.. Vi kände väl bra.. synd.. okej.. Hoppas vi kan ses nästa gång!!

Resten av dagar jag reste varje dag från morgon till sen kväll runt om Moskva, t.ex konstutställningar, träffade mina andra gamla vänner, tivoli-inomhus, shopping. Även jag var på Röda torget- ETT MÅSTE!!! 

Fredagen den 4 nov 2011 träffade jag mina klasskompisar från skolan som vi gick tillsammans.. Vi hade haft kul och snackat mycket minne och skämt. Nästan flesta av mina kompisar tog med sina barn utom jag, barnen lekte som ett nöje med mini spel t.ex basket automat, bowlingpoäng-automat, spel för småningar m.m där bredvid finns bar-café vi vuxna kan fika medan lekar för barnen. Bra va!!

Sista dagen söndagen dax för mig att resa tillbaka till Sverige och jag saknade mycket mina barn och min hund. Inga illuktande i den här gången återresan!! Skönt!!! :D

Jag har upplevt att jag fick varnad många gånger av vänner, mina föräldrar m.m att i Ryssland går man inte helst ensam på sena kvällar, att vara hemma klockan före 21!!! Eftersom det finns brottslingar söker efter ensamma personer och kan bli dödas på grund av pengar eller utländska bakgrund. Därför jag fick medföljd av mina närmaste kompisar som jag litade på. Tur för mig!! Annars för Er som vill resa dit så bör Ni veta om Ni reser dit! 
Jag BLUFFAR INTE FÖR JAG SÅG MED MINA EGNA ÖGONEN att en man korensk eller tatarisken sprang förbi nära mig (50 cm avstånd) medan jag och mina kompisar var på väg hem. Jag trodde att han missade något eller skyndade sig men det verkar tvärtom att polisen jagade efter honom. Polisen kunde inte skjuta honom pga vi var där på platsen så han var andfådd efter sprungit och var tvungen ringa nättelefon att ringa till nästa poliser på andra sidan kanske kan gripa honom. Fyfan vad jag blev lite chockad efter såg polisen och var nära krockad med brottslingen eftersom jag skulle skriva sms i mobil till min dotter som var kvar i Sverige men jag kollade ibland vägen så jag såg honom (brottslingen) med vita tunna jackan.. Tur VIT!! om det vore svart då jag kan inte se!! Eller vore jag ensam på väg hem kanske brottslingen kunde gripa mig som en gisslan!! Man vet ju aldrig!!



Nya rummen efter renovering!

Efter alla jobbiga dagar med renovering i alla rummen. Puh skönt allt blev färdigt. Jag tog nästan ljusa färger på tapeter eftersom det gör min känsla lugnt. Sedan jag ska fylla på mer dekorationer, tavlor eller fotoramor, belysningar och gardiner.

Sovrum 1



Sovrum 2


Ni ser en röd cirkel där i den här bilden hade jag fotat närmare. Därnästa bild:




Vardagsrum


Hall

RSS 2.0